Informacije

Izlet na OPG Lukač u Lužanu

U skladu sa godišnjim planom i programom rada, 16.listopada, djeca odgojnih skupina “Zečići” i “Bubamare”, zajedno sa svojim odgajateljicama, usprkos povremenim pljuskovima, posjetili su seosko imanje obitelji  Lukač u Lužanu.

Odmah po dolasku na imanje, nakon simbolične zajedničke sadnje stabla u drvoredu vrtića, djeca su podijeljena u tri skupine te su uz pratnju domaćina i animatora razgledala imanje, sve životinje koje na njemu obitavaju te su sudjelovali u radionici gline.

Boravak na imanju, mnogoj je djeci predstavljao prvi susret s nekim od domaćih životinja te su se djeca posebno razveselila kravama, kozama i svinjama, koje su mogli, uz nadzor vlasnika i hraniti. Konji, patke, kokoši, zečevi, krave i koze, nekada su bili uobičajeni stanovnici većine seoskih imanja u blizini, a danas ih, nažalost, organizirano odlazimo razgledavati sa jednakim čuđenjem, kao što smo nekada odlazili u zoološki vrt. Iz tog su razloga djeca bila jako vesela i uzbuđena te su usprkos povremenom laganom rominjanju kišice i po nekoliko puta htjeli obići životinjske nastambe. Nakon ručka i odrađene radionice gline, gdje su maleni izradili suvenire za svoje roditelje, blatni, ali zadovoljni, vratili smo se u vrtić pa su maleni rado svoje dojmove pretočili u mnogobrojne likovne radove.

:-)