Informacije

Svjetski dan jabuka

Tijekom čitave godine, svjesni smo i bogatstva i vrijednosti kojima obiluju naš vrt i voćnjak, ali u kasno ljeto i u jesen, sav trud i vrijeme provedeno u tom zelenilu, počinju dobivati pravi, opipljivi smisao.

Sretni smo što malenima zorno možemo prikazati kompletni godišnji ciklus izmjena u prirodi te da oni sami mogu biti dio njega. Tako u jesen mogu podvući završnu liniju jedne sezone, ubrati plodove i koristiti ih.

Stoga su maleni, s osobitom radošću, sudjelovali u ovogodišnjoj berbi jabuka. Plodovi nisu tretirani nikakvim sredstvima, na što smo iznimno ponosni.

Rast i razvoj plodova, maleni iz Tratinčice, pratili su od samog početka. U voćnjaku su sa svojim odgajateljicama boravili često, promatrali i rezidbu voćki i cvat u proljeće i sazrijevanje plodova, a na kraju priče, s veseljem su jabuke sa stričekom Perijem brali i spremili u sanduke.

Da priča ovdje ne staje, možete se uvjeriti u galeriji slika, koja je popratila dodatne aktivnosti povodom obilježavanja nama jako dragog Svjetskog dana jabuka, kada su “Zečići” s tetom kuharicom ribali jabuke te od njih napravili fine, sočne štrukle.