Informacije

Međunarodni dan pješačenja

Istog utorka, 15. listopada 2019. godine, nakon jutarnjeg blagoslova kruha i plodova Zemlje, kao i proteklih nekoliko godina, u popodnevnim smo satima velikom zajedničkom šetnjom obilježili Međunarodni dan pješačenja.

Okupili smo se na dvorištu vrtića, gdje su bili posluženi kolači i peciva koja su djeca s roditeljima ispekla i pripremila za blagoslov te smo nakon kratkog čašćenja, u 16.15 krenuli na našu pješačku rutu. Ove smo godine izabrali sasvim novi smjer hodanja. Staru rutu kroz Veliki park, zamijenili smo još boljom i praktičnijom – šetnicom iznad nogometnog igrališta, prema Lukačevcu. Dan je bio prekrasan i temperatura iznad prosječno visoka pa je šetnja predstavljala pravi užitak. Točno na pola puta, osoblje vrtića pripremilo je mali piknik iznenađenja za sve prisutne te su se do kraja pojeli svi kolači i voće. Maleni su uživali u slobodnoj igri po šumi uz druženje s roditeljima i našim odgajateljicama.

S nama je bila i gradonačelnica Dragica Ratković, koja je zdušno podržala ovu inicijativu i uživala s nama u druženju na svježem zraku i prekrasnim jesenskim bojama šume. Ovom prilikom zahvaljujemo joj na podršci!

Piknik je bio pun pogodak te smo na povratku dogovorili pečenje kestenja na istome mjestu naredne godine. Sretni i zadovoljni, pomalo blatni i prašnjavi od puta, ali ispunjenih srca, velika povorka sastavljena od 91 hodača, vratila se na dvorište vrtića. Još bi malo i ostali se dalje družiti, da nas drugog dana nije čekao dan veliog uzbuđenja i odlazak na izlet, o kojem pročitajte u narednom postu.

Zahvaljujemo svim dragim roditeljima, bakama i djedovima, naročito našim malim hodačima, koji su s lakoćom i osmjehom na licu, hrabro ishodali ovogodišnju rutu!

:-)