Događanja / Informacije / Mediji / Natječaji

VRT U “TRATINČICI” – POBJEDNIK U KATEGORIJI DJEČJIH VRTIĆA

S velikim ponosom Vas obavještavamo da je u petak, 20.studenog 2015. godine u studiju Bajsić, na HRVATSKOJ TELEVIZIJI, održana svečana dodjela nagrada i priznanja za natječaj  “NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRT REPUBLIKE HRVATSKE” – 

DJEČJI VRTIĆ “TRATINČICA” PROGLAŠEN JE

NAJLJEPŠIM ŠKOLSKIM VRTOM REPUBLIKE HRVATSKE 2015.

U KATEGORIJI DJEČJIH VRTIĆA ! ! !

DSCN2981

 

Zeleni pojas dječjeg vrtića “TRATINČICA”, svojim osnutkom, u proljeće 2012. godine, postao je zaštitnim znakom vrtića. Svake smo ga godine nadograđivali nečim novim. Vrijedne ruke naših najmlađih pod budnim okom vrijednog osoblja vrtića obogaćivale su svaki kutak velike zelene površine koja je danas podijeljena na nekoliko terasa.

S velikim ponosom, na natječaj kojeg provodi HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA, početkom četvrte sezone povrtnjaka ove smo godine po prvi puta prijavili naš vrt. Osim samog povrtnjaka, u ocjenjivanje je ušao i pojas lavande, hotel za kukce, voćnjak sa starim sortama voćaka, mjesto za kompostiranje, kamenjar na starim stepenicama, također i sunčani sat na dvorištu, a po riječima stručne komisije, najviše ih je oduševio ovogodišnji cvjetni labirint.

Tijekom svibnja 2015. vrt smo prijavili na natječaj HRT-a te smo nastavili vrijedno raditi na njemu. Od svibnja do kraja natječaja, ekipa HRT-a dva puta je posjetila vrtić te je pregledala sve navedene elemente. Dva puta smo predstavljeni u emisiji Hrvatskog radija, gospođe Lidije Komes, “Slušaj kako Zemlja diše” te smo naposljetku pozvani na svečanost dodjele nagrada. U konkurenciji od prijavljenih 130 škola i vrtića s područja čitave Republike Hrvatske, u kategoriji vrtića, stručno povjerenstvo, našu je “TRATINČICU” proglasilo pobjednikom.

Osim odgojiteljia, ravnateljice i 12 malenih koji su nastupali sa scenskom igrom “Glasovi s dvorišča”, na Prisavlju su u pratnji gostovali i gradonačelnica Goranka Štefanić, zamjenik gradonačelnice Nedeljko MIhalić i Ljubomir Svetec, predsjednik Upravnog vijeća vrtića koji su također s ponosom bodrili predstavnike vrtića na sceni.

U večernjim satima, nakon iznenađenja koje je malenima za nagradu priredila gradonačelnica od strane Osnivača, umorni, ali sretni i ponosni vratili smo se u vrtić gdje su nas sa pljeskom dočekali razdragani roditelji.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su u protekle 4 sezone obrađivanja vrta, bili uz nas te nam pomogli podrškom, savjetima, sadnicama, sjemenjem, uslugama, donacijama ili na bilo koji drugi način!

Zahvaljujemo Gradu Varaždinske Toplice koji je omogućio da živimo s prirodom dajući nam svoju česticu zemlje na korištenje!

Veliko hvala i Putničkoj agenciji TRAKOSTYAN TOURS d.o.o. koja je organizirala prijevoz predstavnicima vrtića u Zgreb na svečanost.

:-)

I na kraju, najveće hvala svim malima i velikima iz “TRATINČICE” koji su svojim idejama, radom, trudom i zalaganjem osvojili ovu nagradu, na ponos našoj čitavoj zajednici! 

:-)

U nastavku pogledajte kako je izgledalo na samoj svečanosti dodjele nagrada, ali i po povratku u vrtić gdje su se djeca iskreno radovala nagradi!

:-)