Događanja / Roditelji

Bakice su buhtle pekle

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, početkom listopada u Tratinčici, već nekoliko godina planiramo aktivnosti u koje uključujemo naše drage bake i djedove. Takvim im načinom želimo poručiti koliko su nam važni i koliko ih volimo. Znamo da je današnjim obiteljima život značajno lakši, ukoliko imaju podršku obitelji, najčešće bake i djedova, koji mogu djecu dovesti ili odvesti iz vrtića, pričuvati ih dok se roditelji ne vrate s posla, šetati s malenima i voditi ih na igrališta i još puno, puno toga. I zato, njima u čast, svake godine smišljamo novi način da ih još više uključimo u rad i aktivnosti naše Tratinčice.

Ove smo godine odlučili pozvati naše drage bake i s njima praviti neki od starinskih kolača koja djeca vole, a svi smo se složili da su buhtli idealni za ovakvu vrstu aktivnosti. Mislili smo da će zadatak biti jednostavan, ali nije bio. Jedva smo pronašli bake koje tijekom jutra nisu zauzete ili radnim odnosom ili nekom drugom vrstom obaveza. Ali one koje su se javile, posao su odradile kao profesionalke. Doduše, u odgojnoj skupini Pčelice, baki se pridružio i naš tata Vjekoslav, po zvanju kuhar, koji je zajedno s bakom pravio buhtle. Svaka je skupina imala svoju baku za pečenje buhtlica i u svim je dječjim sobama bilo živo i dinamično, a oko 11 sati i jaaaaaako mirišljavo, jer naša kuharica teta Verica, ispekla tih 400- tinjak napravljenih buhtica. Maleni su uz bake, također, pravili svoje male kolačiće i peciva za posebno, kasnije pečenje, dok su se buhtle već ispekle. Poslije ručka, buhtle su planule, bakama na ponos i zadovoljstvo!

Ispričavamo se ovom prilikom djedovima, koje ove godine nismo direktno uključili u neku od aktivnosti, ali obećavamo da sljedeće godine organiziramo ponovno zabavne natjecateljske  IGRE ZA BAKE I DJEDOVE, u kojima će se opet moći naigrati do mile volje.

:-)

Zahvaljujemo svim bakama i djedovima koji svakodnevno brinu o svojim malenima,

strpljivo ih prateći u vrtić i čekajući ih smireno dok se sami oblače i svlače u garderobama vrtića!

Posebno veliko H V A L A upućujemo svim dragim  bakama i tati Vjekoslavu,

koji su ove godine odvojili svoje vrijeme i došli se družiti s malenima te ih pritom svašta mudroga naučili i nahranili prefinim buhtlama!

:-)