Događanja / Informacije

Pletenje i tkanje u Pčelicama – radionica

Dok s nestrpljenjem iščekujemo proljeće i tople dane, za boravak u vrtu i na dvorištu, prilagodili smo aktivnosti oštrim vremenskim uvjetima. Vani je snijeg i temperature su niske pa je sada idealno  vrijeme za zabavne i edukativne aktivnosti na toplome.

Naše “Pčelice”, djeca u godini pred polazak u školu, intenzivno putem pomno planiranih aktivnosti, svakodnevno razvijaju finu motoriku šake i svoje predčitalačke vještine. Stoga smo proteklog tjedna, u suradnji s mamom dječaka, polaznika “Pčelica”, organizirali i proveli malu edukativnu radionicu pletenja i tkanja. Maleni su s roditeljima prikupili krpice i vunu pa su tako dobro pripremljeni ugostili mamu Irenu, vlasnicu obrta “Dora – art”, stručnjakinju za ovu djelatnost.

:-)

Pčelice su naučile kako plesti bez igala, koristeći samo vlastite prstiće; kako napraviti dugački šal ili narukvicu i slično pa su tako maleni, duboko uronjeni u samu aktivnost pleli i tkali prvo za seba, a onda i za članove svojih obitelji.

Vjerujemo  da su mame, tate i braća bili jako sretni kada su im djeca iz vrtića donijela “individualizirane šalove” ili narukvice, ispletene s posebnom ljubavlju i pažnjom.

:-)

Kroz korisnu aktivnost, a zapravo najviše kroz veselu igru, djeca su razvijala svoju finu motoriku šake, izrazito bitnu u pripremi za polazak u školu, razvijala su vlastitu kreativnost i više socio – emocionalnih vještina, kao što su strpljenje, ustrajnost, suradnja s drugima i slično.

:-)

Zahvaljujemo mami Ireni Bartolić na korisnom i poučnom druženju, a svim roditeljima na suradnji kroz prikupljanje i donošenje krpica, vune i izradu malih tkalačkih stanova!

:-)