Događanja / Informacije / Mediji / Natječaji

Priznanje s HRT – a senzomotornoj stazi u cvjetnom labirintu

20181129_122547

U petak, 23. studenog, u HRT-ovom studiju Bajsić, održana je dodjela nagrada za Najljepše školske vrtove Republike Hrvatske za 2018. godinu. Nagrade su dodijeljene u više kategorija, odvojeno za vrtiće i za škole. Ovogodišnji pobjednik u kategoriji vrtića je Dječji vrtić “Bajka” iz Varaždina!

:-)

Čestitamo pobjednicima te se jednako, baš kao da smo ponovno pobijedili, veselimo njihovom uspjehu, ali i priznanju kojim su producenti ove godine razveselili  nas –

Našem je vrtiću ove godine uručeno posebno priznanje, a odnosi se na inovativnost i posebnost sadržaja u vrtu. Izuzetno smo ponosni na naš senzomotorni labirint cvijeća, temeljem kojeg smo dobili ovo priznanje te u kojem djeca bosa mogu hodati po različitim podlogama, primajući tako taktilne podražaje različitog intenziteta. Osim taktilnih podražaja, djeca su tijekom boravka u labirintu okružena brojnim olfaktornim, vizualnim, auditivnim, vestibularnim i proprioceptivnim podražajima, što pokriva gotovo sve osjetilne sustave u tijelu.

Vrijednost ovog našeg senzornog labirinta, prepoznata je i od strane komisije HRT-a, koja je labirint mogla i isprobati.

Podsjetimo, Dječji vrtić “Tratinčica” na ovome je natječaju 2015. godine osvojio prvo mjesto u kategoriji dječjih vrtića. Natječaj organizira i provodi Hrvatska Radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, već 24 godine.