Događanja

Suradnja s udrugom žena “Naši cajti”

U sklopu aktivnosti projekta, započetog prošle pedagoške godine, predškolske su skupine posjetile Udrugu žena “Naši cajti”.

Kroz  projekt “Volim Toplice”, mališani iz Tratinčice naučili su puno o kulturnoj i povijesnoj baštini svojega grada, o okolišu i prirodnim bogatstvima kojima obiluju Varaždinske Toplice, kao i o zanimanjima ljudi i tradicionalnim običajima koji se prenose s generacija na generacije.

Udruga žen33828796_1931928703493468_9039954874363543552_na “Naši cajti” bavi se očuvanjem materijalne i nematerijalne kulturne baštine – očuvanjem tradicijskih običaja, prenošenjem vještina i znanja na mlađe naraštaje. Članice udruge su s velikim strpljenjem, veliki dio onoga što rade i znaju, pokazivale našim vrtićancima. Dočekale su ih pečenom bučom i starinskim kolačem od tikve, rogača i grožđica, pokazale im očuvane narodne nošnje i ručne radove koje one još uvijek izrađuju na svojim druženjima.

U znak zahvalnosti, maleni su im donijeli jednu sliku iz vrtića, grupni likovni rad, na temu jeseni. Također je dogovoreno slijedeće druženje (kojem se  :-) iznimno veselimo), kada ćemo zajedno s malim KUD – ovcima održati zajedničku radionicu šivanja i punjenja vrećica lavande, uzgojene u našem nasadu, ubrane i osušene ove godine.

:-)

Veliko HVALA svim dragim, vrijednim ženama,

članicama udruge “NAŠI CAJTI”

na prekrasnom i poučnom  druženju s našim najmlađima!

:-)

Zahvaljujemo im još i više na trudu, entuzijazmu i energiji

koju ulažu u očuvanje znanja, vještina i starinskih običaja našega kraja!

:-)