Događanja / Roditelji

Volim djeda i baku – Međunarodni dan starijih osoba

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u Tratinčici uvijek protekne veselo i iznad očekivanja. Budući da toliko volimo svoje djedove i bake, želimo im svake godine na neki način pokazati našu zahvalnost i poštovanje prema svemu onome što čine za svoje najmlađe, s tolikom ljubavlju da je ne možemo ne osjetiti i ne cijeniti je.

Ove smo godine iz tog razloga odlučili opet organizirati zabavne igre za naše bake i djedove u kojima mogu zajedno sa svojim unucima provesti kvalitetno i smijehom ispunjeno vrijeme.

Maleni su bili ozareni od sreće kad su ih njihovi bake i djedovi vozili u tačkama. kada su kotrljali tikve, trijebili kukuruz i nosili tikve na štapovima. Podijeljeni u dvije ekipe – kruške i jabuke, borili su se za pobjedu i nikako bakama i djedovima nismo mogli objasniti da je najvažnije sudjelovati, a ne pobijediti. Borili su se hrabro i nije bilo popuštanja niti sa jedne strane. Kako ih sve volimo i ne želimo nikoga rastužiti, ne želimo naglašavati koja je ekipa postigla veći broj bodova, jer su obje ekipe bile sjajne, vesele, vedre i nasmijane, a nama, organizatorima ovih veselih igara, to je ipak bilo najvažnije.

Prije samih igara, svi su se sudionici trebali razgibati, uz vođene vježbe zagrijavanja. Zabava za malene, počela je već u tom trenutku, jer su bake jaukale, djedovi se trudili izvoditi čučnjeve i slično. Ipak, bilo je tu i onih baka i djedova koji su pokazali zavidnu razinu kondicije, izdržljivosti i spretnosti.

Unučići su najviše uživali u štafetnoj igri “Nošenje na stolčiću”. Najviše smijeha izazvala je igra vožnja bake u tačkama, a naaaaaaaajvišše smo se zabavili tijekom igre “Djedi repa” kada su svi učesnici dobili svoje kostime i sudjelovali u vođenoj dramatizaciji, koju je vodila odgajateljica Davorka. Uže se potezalo tako silovito, da je na samome kraju igre puklo i svi su akteri završili na travi, za što su dobili gromoglasni pljesak nagrade.

Nakon igara za “Djedove i bake” počastili smo se onim brojnim makovnjačama, orehnjačama, sirnim štruklima, štruklima od repe, pletenicama, domaćim kruhom i raznim pecivima i finim kolačima, koje su te iste vrijedne bake i mame, tijekom jutra donijele u vrtić na blagoslov.

Ovo zaokruženo  druženje nekoliko generacija razveselilo nas je sve. Maleni su pucali od ponosa i sreće, a naše najstarije Tratinčice (bake i djedovi malih Tratinčica) zatražili su ponavljanje ovakvog druženja što skorije.

:-)

Zahvaljujemo svim bakama i djedovima na velikom odazivu i sudjelovanju!

Veselimo se nekom skorom druženju!

:-)

U galeriji pogledajte djelić atmosfere sa zabavnih igara koje smo pripremili našim bakama i djedovima u čast!