Događanja / Informacije

Svjetski dan zaštite životinja

Ususret Svjetskome danu zaštite životinja, u Tratinčici smo malenima organizirali prigodne aktivnosti. Za početak smo ugostili zaista posebne goste.

Gospodin Zvonko Klen, poznati varaždinski kinolog i dreser pasa doveo je svog njemačkog ovčara – Medu. I ta bi priča bila posve obična da Medo nije dresiran pas, pas koji besprijekorno sluša naredbe svoga gazde, donosi mu lopticu, slijedi ga u stopu bez povodca, preskače prepreke, izvršava sve naredbe, sjedi, leži, daje šapu i još puno, puno toga. Djeca su oduševljeno gledala Medu kako izvršava naredbe, a striček Zvonko im je usput pričao o tom posebnom, dresiranome psu – što jede, gdje spava, kako čuva svoju kuću i na kraju – kako ga je sve to naučio. Maleni su ispitivali, mazili Medu i slikali se s njim. Neka su djeca predložila da Medo ostane u vrtiću kad je tako dobar i pitom. No striček Zvonko im je rekao da Medo mora kući na ručak pa smo ih svi zajedno ispratili, obogaćeni za još jedno predivno iskustvo.

Prije nego su gosti stigli, u odgojnim su skupinama djeca sa svojim odgajateljicama razgovarala o svojim kućnim ljubimcima i o tome kako se za njih brinu. Pričali su i o tome kako životinje pokazuju osjećaje i možemo li ih mi rastužiti ili usrećiti. Neizbježna je bila i priča o azilima napuštenih životinja te o tome kako se one tamo osjećaju, o čemu ćemo još više saznati sutra, kada nam u goste, nakon ručka, dolazi predstavnik topličke udruge “HRABRA ŠAPA”, gospodin Budimir Šebečić.

:-)

Od srca upućujemo jedno

OGROMNO

 HVALA

gospodinu ZVONKU KLENU

i njegovom MEDI,

na predivnom druženju

i zajednički provedenom vremenu!

:-)