Informacije

Nogometni turnir roditelja

Za razliku od uobičajenih sportskih manifestacija na kojima sudjeluju djeca, a roditelji su publika, jučer, u utorak 23. svibnja, u našoj je Tratinčici napokon održan dugočekani malonogometni turnir roditelja. Bila je to prilika da se jednom djeca i odgajateljice odlično zabavljaju, gledajući mame i tate u glavnoj ulozi, u ulozi onih koji se preznojavaju. Usprkos tome, što im i nije bilo baš lako, atmosfera je bila odlična, za što su najzaslužniji sudac Krunoslav Janušić i  D.J. tata Mirko Bešenić, bez kojih bi ovaj sportski događaj bio pretih i premiran.

Na samom početku sportskog susreta, djeca svih odgojnih skupina, zajednički su izvela su himnu Tratinčica, potom je trener Krunoslav Janušić sa svojim malim nogometašima održao zagrijavanje roditelja. Mame i tate su protrčavali kroz ležeće “ljestve”, preskakivali užad i radili još neke teške stvari, koje svima izgledaju jednostavno, a zapravo to nisu.

Poslije zagrijavanja, krenuli smo na “ozbiljni dio” programa, odnosno na nogometne utakmice. Prije svakog meča, roditelje su podržali mali plesači – navijači, koji su i kasnije, tijekom svih utakmica glasno i žustro navijali, čas za mame, čas za tate iz svoje odgojne skupine. Mame su se iz duše trudile, ali tate im kavalirski nisu dozvolili da pobijede. Tako je tu bilo padova, proklizavanja, pucanja penala, odličnih udaraca glavom i prsima, nevjerojatnih obrana i presmiješnih napada. Sudac Janušić, u jednom je trenutku kleknuo i stavio glavu na zemlju – da, od odlične igre.

Zabavljali smo se tako kroz 8 petominutnih utakmica do samoga finala u kojem su se za zlatnu medalju borile ekipe: TATE PČELICE i TATE LEPTIRIĆI. Obilježeni simbolima pčela i leptira, borili su se kao lavovi do zadnje sekunde.

:-)

Ipak, pobjednik prvog malonogometnog turnira roditelja u Tratinčici

i nositelj zlatne medalje je ekipa:

“T A T E   P Č E L I C E”

kojima od srca čestitamo!

:-)

Zahvaljujemo:

svim sudionicima i publici ovog turnira;

sucu Krunoslavu Janušiću – na poštenom i pravednom suđenju, a i vremenu koje provodi u Tratinčici za promicanje sporta u zajednici;

 D.J. Mirkecu – koji je bio duša ove sportske manifestacije;

tati Nikoli Božiću iz Đurine Hiže – zaslužan za oporavak organizatora (mesnim delicijama iz vlastite proizvodnje);

KUD-u “Toplice” na besplatnom korištenju razglasa;

djeci na glasnom navijanju i plesnim točkama;

:-)

U galeriji pogledajte tijek događaja na turniru: