Događanja / Informacije

Kako smo obilježili Dan planeta Zemlje

Osim “Tratinčice” i naš vrt ovog tjedan slavi rođendan. Zašto? Zato jer smo prije točno pet godina započeli našu predivnu avanturu uzgoja vrta, voćnjaka i svakodnevnog boravka u prirodi, upravo na Dan planeta Zemlje i zato svake godine s radošću obilježavamo taj dan.

Aktivnosti su, jasno, ekološkog karaktera i povezane su sa početkom radova u vrtu. Kako je ove godine vrijeme nepredvidivo i hirovito, radovi su krenuli ranije, a u jednom su trenutku zbog niskih temperatura, čak i stali. Opet smo se probudili u ponedjeljak, kada smo i službeno otvorili početak sezone radova u vrtu. Prethodilo je tome niz različitih aktivnosti s djecom u kojima su istraživali o planetu Zemlji, o očuvanju i njenoj održivosti. Svakako se puno toga naučilo i uči dalje svakog dana.

Presadili smo sadnice u vrt, posijali mahune, grašak, satu i mrkvu, zasadili krumpir. Mlade sadnice lavande maleni su “napikali” u sanduke, kako bismo na jesen imali nove sadnice. Izradilo se puno plakata i radova, a dječja istraživanja idu dalje, tempom koji diktira ćud prirode i vremenskih prilika.

U nastavku pogledajte što se sve radilo u čast Zemlji!

Bravo za malene i njihove vrijedne i kreativne odgajateljice!

😀