Događanja

Prvi ovogodišnji posjet vrtu

Zima je napokon iza nas. Jedva smo dočekali da nam sunce dozvoli boravak u vrtu i voćnjaku. Za Dan žena, dobili smo još jedan poticaj da ove godine uđemo u svoje gumene čizmice i krenemo u vrt još ranije nego obično. Drage prijateljice iz Udruge žena “NAŠI CAJTI”  iznenadile su nas i darivale raznobojnim jaglacima pa smo za njih pronašli idealno mjesto za život – u kamenjaru naših starih stepenica. Jaglace su s velikim zadovoljstvom zasadili maleni iz odgojne skupine “Zečići”, otvorivši tako ovogodišnje radove u vrtu.

Nadamo se da će nam i ova godina vrtlarenja biti uspješna i plodna, da ćemo s zajedno malenima naučiti puno toga novog i da ćemo otkriti puno onog što dosad nismo znali te da ćemo znati upotrijebiti znanja i vještine koje smo radeći u vrtu stekli proteklih 5 godina!

Da smo na široj razini prepoznati kao primjer dobre prakse rada s djecom u okruženju prirode, govori i činjenica da će 17. ožujka u Koprivnici  naša “Tratinčica” ponovno gostovati na stručnom motivacijskom skupu za ravnatelje , gdje će se putem prezentacije i kratkog izlaganja predstaviti tijek radova u vrtu – od samog početka i uređenja zapuštene parcele, sve do osvajanja prestižne HRT-ove nagrade “Najljepši školski vrtovi Republike Hrvatske”, kao poticaj ravnateljima osnovnih i srednjih škola, vrtića i učeničkih domova da i u svojem okruženju sa djelatnicima i korisnicima započnu sličnu priču.

U galeriji pogledajte s kolikim su užitkom “Zečići” proveli prijepodne u vrtu i voćnjaku, ne sluteći koliko su bitnih stvari toga dana naučili i kroz igru posijali za budućnost.

Zahvaljujemo Udruzi žena “Naši cajti” na posjetu i jaglacima!

:-)

Također pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže u prikupljanju sjemenja i/li sadnica starih sorti povrća i voća, kako bismo ponovno mogli konkurirati u ovogodišnjem najtečaju HRT-a

“Najljepši školski vrtovi Republike Hrvatske”

Hvala!