Događanja

Pčelice u Zavičajnom muzeju

Naše “Pčelice” jučer su posjetile Zavičajni muzej Varaždinske Toplice.

Posjet je realiziran unutar višemjesečnog projekta “TOPLICE” koji provodi najstarija vrtićka skupina sa svojim odgojiteljicama. Tijekom različitih sklopova i pojedinačnih aktivnosti koje su osmislile odgojiteljice, djeca uče o svojoj neposrednoj okolini, o zajednici u kojoj žive, uče nadalje o znamenostima, kao i o ustanovama koje se u gradu nalaze, upoznaju se sa pričama i legendama o topličkom kraju, kao i o znamenitim ljudima iz Toplica…

Tako su i jučer, u maniri tradicionalno kvalitetne suradnje sa Zavičajnim muzejom Varaždinske Toplice i profesorice Spomenke Vlahović, djeca obišla muzej i naučila puno toga što dosad nisu znali. Očekivano, najviše ih se dojmila statua božice Minerve. Po povratku u vrtić, još puna pozitivnih dojmova, izrazila su se likovno te je projekt dobio još jednu novu dimenziju. Naime, dogovorili smo daljnju suradnju i sudjelovanje u projektu “ROJSTVO EUROPE” u organizaciji Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice, gdje će se djeca iz “Tratinčice” uključiti u radionice keramike, kostimirane rimske igre itd.

Također je za idući tjedan dogovoren i novi susret, kada će “Pčelice” posjetiti Etno kuću na Perivoju Marije Ružičke Strozzi.

Ovim putem, od srca zahvaljujemo profesorici Spomenki Vlahović, kao i ostalim djelatnicima Zavičajnog muzeja na susretljivosti i pozitivi.

GALERIJA 1

GALERIJA 2