Događanja / Informacije

Izlet “Cvjetića” i “Leptirića”

U srijedu, 26. listopada, naše odgojne skupine “Cvjetići” i “Leptirići” bile su na jednodnevnom, izletu u Novi Marof. Iako je odredište bilo jako blizu, dan je bio prepun sadržaja i zabave za najmlađe.

Nakon doručka u vrtiću, krenuli smo autobusom prema Novom Marofu. Prvo nam je odredište bio Kulturni centar “Ivan Rabuzin”, gdje smo se družili s glumcima i gledali predstavu “Mini me”. Nakon predstave, bili smo gosti u Dječjem vrtiću Novi Marof. Tamo su nas dočekali vrlo srdačni domaćini, odgojitelji, djeca i ravnateljica Karolina Fotak. Igre u kineziološkoj dvorani, našoj su djeci bile prava atrakcija te su se oduševili malim sobnim biciklićima, steperima, trakom za trčanje i ostalim spravama za vježbanje. Kako su se u dvorani “jako iscrpili”, kolači koje su nam spremili domaćini nestajali su velikom brzinom. Čim su se male umorne Tratinčice odmorile, krenuli smo put restorana. Poslije ručka autobusom krenuli prema Etno kućama u Madžarevu za koje se s velikom ljubavlju brinu članovi Udruge “Greben”. Članice udruge pokazale su nam kako su se nekad pekli kolači i kruh u krušnoj peći. Iako smo netom prije posjeta Etno selu naručali, pizzi iz krušne peći nitko nije mogao odoljeti. Dok se pizza pekla maleni su s odgojiteljicama i vodičem pregledali vrijedne etno zbirke u malim, autentičnim kućicama.

Zahvaljujemo ravnateljici Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” Ivani Kušek, na pozivu i besplatnoj predstavi, kao i ravnateljici Dječjeg vrtića Novi Marof, Karolini Fotak na gostoprimstvu, prekrasnom prijemu i nezaboravnim darovima koje su maleni ponijeli kao uspomenu na ovo druženje.

:-)

Svima od srca preporučujemo posjet Udruzi “Greben” koja njeguje stare običaje i kulturu naših djedova i baka!

:-)