Informacije

“Igrom do škole” edukativni roditeljski sastanak

Proteklog je tjedna, nakon posjeta predškolaca osnovnoj školi, u suradnji sa Udrugom stručnjaka “MRAV”, održan edukativni roditeljski sastanak pod nazivom “Igrom do škole”.

1932459_278890488940715_856894927_n

Tijekom proteklih nekoliko godina, prateći roditelje i djecu u godini pred odlazak u osnovnu školu, uočili smo realnu potrebu da se čvršće i direktnije povežemo sa sljedećom stepenicom u vertikali školovanja naših najmlađih. Tako smo organizirali i uz udrugu stručnjaka “MRAV” proveli ovo, nadamo se, korisno druženje učitelja budućih prvih razreda i roditelja malih prvoškolaca.

Predavanje su održale članice Udruge stručnjaka “MRAV”, s kojom Dječji vrtić “Tratinčica” kontinuirano surađuje pune dvije godine. Učiteljica razredne nastave Dubravka Mihalić i logopedinja Mirjana Darabuš provele su pedesetak roditelja kroz prezentaciju o vještinama potrebnim jednom prvoškolcu, o navikama koje bi i kako trebali steći, o igrama koje će osnažiti dječje kompetencije vezane uz polazak u školu i još mnogo toga.

Po prvi puta, u “Tratinčici” su na roditeljskom sastanku sudjelovali i učitelji razredne nastave, budućih prvih razreda iz osnovnih škola “Antuna i Ivana Kukuljevića” i Svibovec te su nakon predavanja bili na raspolaganju roditeljima za konkretne probleme i pitanja. Na tome im u ime svih roditelja, od srca zahvaljujemo te se nadamo da će ovakva druženja zaživjeti i u budućnosti, na korist roditeljima prvašića, a najviše malenima koji otvaraju sasvim novo poglavlje života i kojima je svaka podrška i dublje razumijevanje dobrodošlo.

Hvala udruzi stručnjaka “MRAV” na dosadašnjoj suradnji i na ovom edukativnom druženju kojim bismo rado započeli novu tradiciju!

:-)