Događanja / Informacije / Roditelji

Volim djeda i baku – 2015

U utorak, 6. listopada, unutar Dječjeg tjedna u Tratinčici, organizirali smo zabavne igre za bake i djedove, povodom obilježavanja prošlotjednog Dana starijih osoba. Kako uvijek slavimo majčin dan, u posljednje vrijeme i Očev dan i obavezno Dan djeteta, ovaj puta odlučili smo našu najstariju generaciju staviti u prvi plan te im omogućiti barem kratkotrajan povratak u bezbrižno vrijeme djetinjstva i igre.

Cijeli smo dan držali palčeve da vrijeme izdrži i da nas kiša ne prekine u ideji da u znak zahvale razveselimo drage nam bake i djedove. Naši gosti i natjecatelji, došli su u neočekivano velikom broju i sa velikom željom za druženjem sa svojim unucima i igrom. Pet zabavnih igara u kojima su s oduševljenjem izmjenjivali i dokazivali svoju brzinu, snagu i spretnost, bilo je možda i premalo za raspoloženje koje je vladalo na dvorištu vrtića. Ipak bilo je taman dovoljno da izbjegnemo kišicu koja je u posljednjim trenucima igre počela zastrašivati publiku.

Jednako je bilo zabavno i sudjelovati, kao i samo biti u ulozi promatrača i navijača u ovim igrama, jer bake i djedovi su se doista trudili i dali sve od sebe. Tako su se sa iskrenim dječjim žarom natjecali u potezanju konopca, nošenju unuka, trebljenju kukuruza i kotrljanju tikve. Najzabavnija je ipak bila posljednja igra – glazbene stolice, gdje je bilo i padova i smijeha i razočaranja i oduševljenja.

Za nas su ipak, sve bake i svi djedovi pobjednici, tako da je podjela na kruške i jabuke bila samo forma motivacije, jer za sve su bake i djedove maleni izradili crvena srca, kao mali znak naše ljubavi i zahvalnosti.

Zahvaljujemo od srca svim bakama i djedovima koji su sudjelovali u igrama!

Zahvaljujemo i onima koji su samo promatrali i navijali!

Naročito zahvaljujemo svima onima koji su dali svoj prilog ovim igrama u obliku kruha, peciva i prefinih kolača!

Dan kasnije, kada se dojmovi još uvijek sliježu, mnogobrojni bake i djedovi puni su riječi hvale i želje da se ovakvo druženje ponovi što prije, stoga Vam svima obećajemo:

– drage bake i djedovi, ostanite u dobroj formi, jer ovakve ćemo igre svakako ponoviti!

:-)

Vole Vas Vaše Tratinčice!