Događanja / Informacije

Mirisna radionica – “Naši cajti” u Tratinčici

U četvrtak, 1. listopada, vrtićem se opet širio opojan miris lavande..djeca iz odgojnih skupina “BUBAMARE” i “CVJETIĆI” ugostili su članice Udruge žena “NAŠI CAJTI”, vjerne prijateljice vrtića “Tratinčica”. S njima su mirisnu, sušenu lavandu pakirali u male platnene vrećice. Ali ne u bilo kakve vrećice, već u vrećice koje su istoga dana, svi zajedno iskrojili i sašili.

Drage naše – HVALA VAM!!!

Ovu mirisnu međugeneracijsku radionicu organizirali smo povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada. Radionice čine uvod u obilježavanje DJEČJEG TJEDNA, kojeg svake godine tradicionalno slavimo u prvom tjednu listopada.

U nastavku pogledajte kako su naše vrijedne prijateljice s malenima krojile, šivale, punile vrećice, a najvažnije od svega – prenosile znanje i vještine na naše najmlađe. Šivaće mašine su brujale, gumbića je bilo i po stolu i po podu, iglice i konci su se izmjenjivale iz ruke u ruke, a miris lavande se širio vrtićem cijeli dan. Bilo je i veselo i radno, pjevalo se i radilo. Na kraju – trud se isplatio – maleni su zaokružili cijeli put od sadnje pa do berbe lavande, sušenja i izrade mirisnih poklon – vrećica.

ZAHVALJUJEMO DRAGIM PRIJATELJICAMA IZ UDRUGE ŽENA “NAŠI CAJTI” NA VREMENU I TRUDU KOJI NESEBIČNO DAJU NAŠIM MALENIMA!