Događanja / Informacije

Dašak Provanse u Tratinčici – berba lavande 2015.

P1020743S ponosom vam donosimo vijest kako je naša prva, dugo očekivana berba lavande održana ovog tjedna, u srijedu. Zbog najavljene oluje u poslijepodnevnim satima, berbu su sa zadovoljstvom odradila samo djeca i djelatnici vrtića. Tako smo sakupili 4 velike kutije mirisnog cvijeća koje je već našlo svoju namjenu.

Odgojiteljice su djecu prvo uputile u tehniku rezanja lavande te upozorila na moguće prisustvo pčelica, bumbara i ostalih bubica koje je privukao intenzivan miris lavande. Dok su djevojčice škaricama rezale cvjetove, dječaci su ih vrijedno slagali i nosili u kutije. Bilo je vruće, ali nitko se nije žalio. Družili smo se, mirisali lavandu i dlanove, smijali se i na kraju počastili. Pričali smo o ljekovitim svojstvima lavande i dogovorili kako ćemo je sljedećeg dana sušiti te kako ćemo na hodniku oformiti mali ljekoviti centar lavande.

Osim što sami vrtićanci i njihovi roditelji mogu uživati u ubranim cvjetovima raspoređenim po vrtiću, jednu smo veliku kutiju ubrane lavande poklonili Udruzi žena “NAŠI CAJTI”, a jednu Kulturno umjetničkom društvu “TOPLICE” za čuvanje narodnih nošnji i za izradu malih suvenira sa logotipom. Ovim se putem zahvaljujemo našim prijateljima na dosadašnjoj ugodnoj i plodnoj suradnji.

Da podsjetimo, sadnice lavande, prošlogodišnja su donacija tvrtke EKO-FLOR PLUS d.o.o. iz Oroslavja, zahvaljujući kojoj danas uživamo u našem vrtiću kao u maloj Provansi. Još jednom veliko HVALA našim dragim donatorima!

Sretni smo i ponosni što smo bili u mogućnosti najmlađima omogućiti ovakav cjeloviti doživljaj, putem kojeg su stekli mnoga nova iskustva i znanja.

Vizija dječjeg vrtića “Tratinčica” – “VRTIĆ U PRIRODI – PRIRODA U VRTIĆU” zaista živi!

U nastavku pogledajte kako je bilo na našoj prvoj berbi lavande..