Događanja / Informacije / Roditelji

Noć knjige 2015. – matineja i popodnevna radionica izrada slikovnice

I ove godine Tratinčica je dala svoj doprinos u podizanju razine svijesti o važnosti čitanja knjiga. Sudjelovanjem u manifestaciji “NOĆ KNJIGE” koja se provodila diljem Hrvatske, željeli smo osnažiti prisnost djece s knjigom, produbiti njihovu potrebu za maštanjem i kreiranjem svojim svjetova uranjanjem u ljepote dječje literature. Pod geslom “KNJIGA I MALE  ČINI VELIKIMA”

U jutarnjim satima ugostili smo knjižničara , Domagoja Španića iz topličke osnovne škole “Antuna i Ivana Kukuljevića”, koji je po odgojnim skupinama djeci čitao naglas., a kasnije su maleni mogli glumiti lutkama iz priče “Kako je cvijet upoznao svijet”. Djeca su uživala u maloj vrtićkoj biblioteci, koju smo ovim povodom opremili dječjom kutnom garniturom, kako bi mjesto čitanja djeci bilo ugodno, toplo i privlačno.

Nakon čitanja, mališani su zajedno sa knjižničarem posjetili pravu školsku knjižnicu u kojoj su naučili kako se koristi knjižnica, kako izgledaju kartice, kako se knjiga čuva, poštuje te kako izgleda izrada slikovnice.

Istog poslijepodneva, u vrtiću je u 16.00 sati održana kreativna radionica u kojoj su zajedničkim snagama, nakon čitanja priče, roditelji, djeca i odgojitelji izradili predivnu poučnu slikovnicu “Drvo ima srce”. 

Slikovnica “Drvo ima srce” biti će izložena na stepeništu vrtića. Pozivamo vas sve da dođete i uživate u njoj!