Događanja / Informacije / Natječaji

DANI TRATINČICE

Dragi roditelji, s radošću Vas obavještavamo da u ovom tjednu, po treći put za redom obilježavamo Dane Dječjeg vrtića “Tratinčica” Varaždinske Toplice u kojem spremamo niz zanimljivih aktivnosti za male i velike.

:-)

P1010439

Program smo razradili kroz čitav tjedan te Vas pozivamo da i Vi sudjelujete u njemu:

1. PONEDJELJAK – 20. travanj 

– U goste nam dolazi KLAUN ČUPKO, poznati zabavljač kojeg obožavaju maleni diljem zemlje. Svi posjetitelji će dobiti na poklon cd sa Čupkovim songovima. Očekujemo oooooooodličan provod uz puno, puno smijeha i veselih pjesama.

2. UTORAK – 21. travanj

– Provest ćemo evakuacijsku protupožarnu vježbu u kojoj pod punom vatrogasnom opremom sudjeluje DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO Varaždinske Toplice. DVD će pomoći pri evakuaciji i spašavanju osoba iz požara te će nakon toga malenima prezentirati rad najmlađih sekcija. Djeca će moći isprobati koristiti se nekim od vatrogasnih pomagala. Očekujemo puno korisnih informacija uz dobru zabavu i druženje sa uniformiranim vatrogascima.

3. SRIJEDA – 22.travanj 

– Obilježavamo Dan planeta Zemlje uz simboličnu sadnju cvijeća za nasade na ogradi vrtića, formiramo cvijetnjak u kamenjaru te otvaramo sezonu radova u vrtu. Starije odgojne skupine odlaze u park u potragu za materijalom za izradu HOTELA  ZA KUKCE, koji ćemo izraditi ovog tjedna. Otvorenje hotela za kukce, ostavljamo za glavnu svečanost Tratinčica, koju smo odgodili za početak svibnja, zbog najavljenog nestabilnog vremena. Također se prijavljujemo na Natječaj Hrvatske radiotelevizije “Najljepši školski vrt Hrvatske”.

Ovim putem ljubazno molimo roditelje, djedove i bake koji su nam voljni donirati malu količinu starinskog sjemenja cvijeća ili povrća za sadnju našeg vrta da se uključe u akciju “Naš vrt” i ostvarenje vizije vrtića “VRTIĆ U PRIRODI – PRIRODA U VRTIĆU”. Zahvaljuejmo unaprijed!

4. ČETVRTAK – 23. travanj

– Sudjelovanje u manifestaciji “NOĆ KNJIGE” pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. U goste nam dolazi knjižničar iz topličke osnovne škole “Antun i Ivan Kukuljević”, Domagoj Španić, koji će nam, kao i lani čitati knjigu. Nakon ručka, djeca najstarijih skupina odlaze u posjet pravoj školskoj knjižnici u kojoj će im knjižničar pokazati sve tajne jedne školske knjižnice. Ostali maleni mogu uživati u novim namještajem opremljenoj maloj knjižnici vrtića. 

U 16.00 sati pozivamo sve roditelje i djecu da sudjeluju na kreativnoj pričaonici priča gdje će se nakon čitanja priče, izrađivati veeeeelika zajednička knjiga koju ćemo, uz ostale izložiti na Svečanosti Tratinčica. Potrebno je ponijeti samo punu torbu mašte i dobrih ideja, sve ostalo čeka Vas u vrtiću. Dođite svi i zabavite se s nama!

5. PETAK – 24. travanj

ŠARENI DAN – Zbog najavljenog nestabilnog vremena, odgađamo glavnu svečanost “Tratinčica” za početak svibnja. Ovaj je dan rezerviran za crtiće, omiljene super junake i crtanje kredama po asfaltu. Tijekom jutra, igrat će se zabavne natjecateljske igre na dvorištu koje su osmislile odgajateljice.  

:-)

P1010517