Događanja / Informacije / Roditelji

Pješice u školu

U petak, 10. travnja, najstarija odgojna skupina – naši MRAVIĆI, obilježili su dan, koji nosi naziv “PJEŠICE U ŠKOLU”. 

Maleni su bili silno uzbuđeni zbog odlaska u topličku Osnovnu školu “Antuna i Ivana Kukuljevića”. Kada su u vrtiću ugledali policajca u čijoj su pratnji ostvarili ovu pješačku rutu, njihovoj sreći nije bilo kraja. Nasmješenog i susretljivog policajca detaljno su ispregledali te su proučili svu opremu koju je imao sa sobom. Putem ih je policajac upoznavao sa sigurnim mjestima za prelazak ulice, o signalizaciji u prometu te kako, kada i gdje kako treba prelaziti cestu itd.

Po dolasku pred školu, Mravići su sa velikim zanimanjem razgledali, već drugi po redu školski hotel za kukce te su zaključili da podhitno također i ispred naših nasada lavande treba postaviti barem jedan takav. Nakon razgovora sa učiteljima i učiteljicama koji su ih srdačno dočekali u školi, maleni su s blagom nervozom ušli i u učione, gdje su svi njihovi strahovi nestali. Pjevali su i plesali s prijateljima iz I.a i I. b razreda i njihovim učiteljicama Biserkom Bešenić i Ružicom Erić. Na kraju su se svi zajedno počastili sokom i grickalicama, a  onda su požurili natrag u vrtić gdje ih je već čekao ručak.

Puni pozitivnih dojmova i sada već sa osjećajem nestrpljenja, prepričavali su i roditeljima i mlađim prijateljima iz vrtića kako to izgleda u školi.

Zahvaljujemo svim velikim i malima iz Osnovne škole “Antuna i Ivana Kukuljevića” na srdačnom prijemu i ugodnom vremenu kojim su našim malenima pružili priliku da školu vide kao prijatelja kojem će se uskoro i samo uputiti. 

H V A L A  ! ! !