Događanja / Informacije

Adventske poruke malenih – u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju

Primati darove je lijepo, ali darivati nekoga…to je još puuuuuuuuuuuno, puuuuuuuuuuno bolji osjećaj. Ovog su adventa, nakon što su primili darove od Svetog Nikole, maleni iz “Tratinčice” i sami poželjeli nekoga darivati. Zato su sa svojim odgojiteljicama posjetili Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i svojim veselim adventskim jelkicama s porukama, darivali sve koji su su tamo zatekli.

Mravići i Bubamare na ovakav su način, barem na trenutak ispunili srca slučajnim prolaznicima u Bolnici. Mnogi su se silno razveselili, neki su čak pristali i pozirati s najmlađima. Sve u svemu, bio je to čin pun emocija, kako za one koji su primali, tako i za malene koji su naučili koliko je lijepo i lako nekoga razveseliti sitnicom, osmijehom i lijepom riječi. Košarica s božićnim porukama, ubrzo je bila prazna te su se maleni sa osmjehom i novom lekcijom o veličini davanja, vratili u vrtić.

Još ovog tjedna, u skladu s vremenskim prilikama, djeca će prošetati Gradom i dijeliti boriće s adventskim porukama slučajnim prolaznicima. Vrijedne odgojiteljice pripremile su još više od tristo istih za dijeljenje na božićnom sajmu, koji će se održati u nedjelju, 21. prosinca u 15.00 sati, kada će 80-tak mališana iz vrtića za sve građane Varaždinskih Toplica izvesti tri božićne koreografije. (O božićnom sajmu pročitajte više u slijedećem postu).