Informacije

Izlet u Đurđevac

U četvrtak, 18. travnja, djeca odgojnih skupina Leptirići i Pčelice, putovala su u Đurđevac, na jednodnevni izlet, u skladu s Godišnjim planom i programom rada. U gradu Picoka, u zidinama Staroga grada, maleni su prisustvovali dramskom prikazu povijesnog događaja obrane Đurđevca, prema legendi.

Uživali su i u Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci  gdje su na interaktivan način imali priliku upoznati niz zanimljivost o pijesku, Zemlji i životnim uvjetima na planeti. Tamo su i pogledali kratki animirani film, povijesne tematike u fantastičnom okruženju, koji je na malene ostavio duboke dojmove.

I dok je jedna skupina uživala u Posjetiteljskom centru, druga je skupina u to vrijeme posjetila mali zoološki vrt s devama, kozama, konjima i magarcima. Nakon ručka u novoizgrađenom đurđevačkom hostelu, organizirane su igraonice sa zabavnim igrama, posjet šumi i sanjkanja po pijesku u koritu.

Odličan dan, prepun avantura za naše Leptiriće i Pčelice, rezultirao je tišinom i brzim spavanjem na povratku u autobusu, sve do naše Tratinčice, gdje su već čekali uzbuđeni roditelji.