Informacije

Završen ciklus interaktivnih edukativnih radionica za roditelje – “Izrada senzornih kutija”

Krajem siječnja 2024. godine, u Tratinčici je završen ciklus besplatnih, interaktivnih, edukativnih radionica “Izrada senzornih kutija” tijekom kojeg su roditelji polaznika vrtića imali priliku saznati malo osnovne teorije o osjetilnim sustavima tijela i dobiti puno, puno konkretnih primjera aktivnosti i materijala za rad s djecom te na samome kraju zavrijediti – Potvrdnicu.

20240207_132301

 

Sredstva za financiranje projekta osigurana su iz proračuna Grada Varaždinskih Toplica na čiji se natječaj prijavio Razvojni centar vlastitim snagama – VIRIBUS. 

IMG-20231114-WA0006

“U DV Tratinčica realizirane su radionice čija je osnovna zadaća bila jačanje roditeljskih kompetencija iz područja senzorne integracije. Primarni cilj radionica bio je educiranje i vođenje roditelja u samostalnom kreiranju i izradi didaktičkog materijala iz sedam senzornih područja sa svrhom njihove primjene u svakodnevnom kućnom okruženju. Kroz radionice roditelji su sudjelovali u direktnoj izradi senzornog materijala, a izrađeni materijal nosili su kući na trajno korištenje. Vjerujemo da će dobivene informacije o senzornom procesuiranju pretočene u formu radionica osnažiti i potaknuti roditelje da u vlastitom dnevnom boravku izrade kreativno multisenzorno okruženje koje će njihovoj djeci omogućiti poticajan i zdrav razvoj na svim životnim područjima. Radionice su održane u ugodnoj i opuštenoj atmosferi DV Tratinčica te se ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima radionica, ravnateljici Lindi Novačić na ukazanom gostoprimstvu i nesebičnoj suradnji. Na kraju, naravno zahvaljujemo Gradu Varaždinske Toplice, ne samo na sredstvima za provedbu ovog projekta, već i na visokoj razini osviještenosti o važnosti ulaganja u podršku roditeljstvu” – saopćila je članica Razvojnog centra vlastitim snagama – VIRIBUS, Spomenka Lalić, specijalistica rane intervencije i prof. fonetike, naša sugrađanka, dugogodišnja suradnica našeg vrtića i glavni oslonac u širenju svijesti o važnosti poticanja senzorne integracije kod djece.

Naša Spomenka, također je i suautorica Priručnika senzorno integracijskih aktivnosti za djecu predškolske dobi – kako probuditi dijete u sebi (2023.) čija je promocija održana u senzomotornoj dvorani vrtića prošle godine.