Događanja

Predstavljanje Priručnika senzorno integracijskih aktivnosti za djecu predškolske dobi

U sklopu obilježavanja Dana Tratinčice, u ponedjeljak, 24. travnja 2023. u senzornoj dvorani dječjeg vrtića održala se mala promocija novog Priručnika senzorno integracijskih aktivnosti za djecu predškolske dobi – Priručnik za roditelje i/ili kako probuditi dijete u sebi.

Priručnik

Prisustvovali su roditelji i zaposlenici dječjeg vrtića te im je priručnik predstavljen na interaktivan način, kroz igru i zabavnu suradnju. Za sve roditelje polaznika Dječjeg vrtića “Tratinčica”, osiguran je po jedan primjerak priručnika u kojem roditelji mogu naučiti osnovno o važnosti senzorne integracije te o svakodnevnim aktivnostima i igrama koje mogu provoditi unutar vlastitog doma, a naročito kroz boravak u prirodi.

U današnje vrijeme sveprisutne ekranizacije, priručnik predstavlja alternativne načine provođenja kvalitetnog vremena djece i roditelja, kroz boravak u prirodi i korištenje lako dostupnih resursa.

Zahvaljujemo autoricama priručnika Spomenki i Lidiji, na prekrasnoj i konstantnoj suradnji s Dječjim vrtićem “Tratinčica”, a roditeljima želimo ugodno čitanje i korištenje priručnika te puno nezaboravnih, zabavnih trenutaka s dječicom.