Informacije

Stručni skup ravnatelja i stručnih suradnika dječjih vrtića sjeverne Hrvatske “Rad s darovitom djecom predškolske dobi”

Pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Varaždinskih Toplica, Dječji vrtić “Tratinčica” bio je domaćin Stručnog skupa za ravnatelje i stručne suradnike dječjih vrtića sjeverne Hrvatske, pod nazivom “Rad s darovitom djecom predškolske dobi”. Skupu je nazočilo više od 100 ravnatelja iz 5 sjevernih županija: Varaždinske, Međimurske, Krapinsko – zagorske, Koprivničko – križevačke i Bjelovarsko – bilogorske.

Skup je organiziran s namjerom motivacije ravnatelja na uključivanje odgojno – obrazovnih djelatnika u edukacijske programe za rad s darovitima, kao i poticanje svijesti o važnosti rada s darovitom i potencijalno darovitom djecom predškolske dobi.

Plesnom koreografijom, skup su otvorili mali folkloraši iz Dječjeg vrtića “Tratinčica” te se prisutnima nakon njih, službeno obratio varaždinski župan Anđelko Stričak. Nazočne je pozdravila i gradonačelnica Dragica Ratković, a potom su stručna izlaganja imali vrhunski autoriteti na području rada s darovitima, kao i RITHA specijalisti i praktičari.

O važnosti formiranja mreža talent točaka na području sjeverne Hrvatske, počevši od Varaždinske županije, govorila je prof. Jasna Cvetković – Lay, dr.sci. Miroslav Huđek o važnosti brige o darovitim učenicima kroz obrazovnu vertikalu, dok su RITHA specijalisti mr.sci. Robert Kelemen i psihologinja Julija Kukec približili javnosti RITHA program sveučilišta Radboud iz Nizozemske. Gosti su informirani o  načinima uključivanja i financiranja ovih i sličnih edukacijskih programa.

U drugom dijelu stručnog skupa, kroz prezentaciju primjera dobre prakse, predstavljeno je 5 dječjih vrtića, a među njima i naš vrtić, domaćin s temom “Senzorna integracija u Tratinčici”. Organiziran je posjet senzomotornoj dvorani vrtića i opcionalni posjet Zavičajnom muzeju.

Cijeli događaj popratili su predstavnici medija.

https://www.varazdinska-zupanija.hr/vijesti/odrzan-strucni-skup-za-ravnatelje-i-strucne-suradnike-djecjih-vrtica-sjeverne-hrvatske-varazdinska-zupanija-prednjaci-u-skrbi-za-darovite.html

 

https://varazdinski.net.hr/vijesti/drustvo/4335757/strucni-skup-za-ravnatelje-djecjih-vrtica-varazdinska-zupanija-prednjaci-u-skrbi-za-darovite/

 

Stručni skup na temu rada s darovitom djecom predškolske dobi