Informacije

Dani Tratinčice 2022.

20220429_101842
Ovogodišnju proslavu Tjedna Tratinčice, jedva smo dočekali nakon korone i mjera zbog kojih smo u cjelokupnom radu bili okrenuti najviše prema nama samima. Presretni smo što ponovno možemo pozivati goste u naš prostor i tako našim malenima osigurati puno, puno susreta i različitih novih doživljaja.
Ovdje donosimo kratki rezime događanja po danima, a u kasnijim objavama priču po priču.
U petak, 22. travnja
 zajednički smo obilježili Dan planeta Zemlje u kombinaciji sa manifestacijom “Noć knjige u Tratinčici”. Osim ekoloških aktivnosti, sve su odgojne skupine izradile svoju vlastitu knjigu o Zemlji te smo ponovno oformili “Malu čitaonicu” na stepeništu vrtića.
 
U ponedjeljak, 25. travnja
tri najstarije odgojne skupine – RIBICE, CVJETIĆI i TIGRIĆI, otputovale su na predivan, bajkoviti izlet u grad Đurđevac, gdje su sudjelovali u nizu nezaboravnih dinamičnih, zanimljivih aktivnosti – od posjeta starome gradu i njegovom muzeju, posjetom muzeja Đurđevečkih peski, gledanjem prikaza kostimirane povijesne borbe, posjeta malom zoološkom vrtu, vožnje na quadovima i još puno, puno toga. 
 
U utorak, 26. travnja 
obilježili smo LEGO dan u Tratinčici. Održana je 1. LEGO stem igraonica, u organizaciji školice Young Engineers iz Ludbrega. Radi se o međunarodnom edukacijskom programu iz SAD-a koji afirmira STEM i inženjerske vještine kod djece.
 
U srijedu, 27. travnja
posjetom prvih razreda topličke osnovne škole “Antuna i Ivana Kukuljevića”
obilježen je dan – “Pješice u školu”.
Održano je i malo kino u senzomotornoj dvorani,
uz kokice i projekciju kratkometražnih crtanih filmova.
 
U četvrtak, 28. travnja 
Na vatrogasnoj vježbi topličkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva djeca su mogla i sama isprobati kako je to biti vatrogasac. Pregledavali su vatrogasna vozila i opremu vatrogasaca. Također su istoga dana djeca naslikala radove za sudjelovanje u malom likovnom natječaju našeg vatrogasnog društva.
 
U četvrtak je, zbog velikog interesa, ponovno održana LEGO stem radionica.
 
U petak, 29. travnja
malom proslavom na dvorištu i velikim šarenim piknikom u vrtićkom voćnjaku, obilježili smo rođendan vrtića. Velikim tortama su nas razveselili gradonačelnica Dragica Ratković i slastičarnica Nympha. Prostirke za piknik darovala je obitelj Zadravec.
 
U ponedjeljak, 02. svibnja 
obilježen je Međunarodni dan plesa, održavanjem dvije plesne radionice koje je na veliko zadovoljstvo prisutnih održala teta Romana iz Plesnog studija FEEL.
 
U utorak, 03. svibnja
posjetila nas je kontakt – policajka Lidija. S djecom je pričala o prometnim i ostalim pravilima, za koje je ona nadležna u našemu gradu. Djeca su mogla razgledati i njezino vozilo te upaliti policijsku sirenu, što ih je naravno oduševilo. 
 
U srijedu, 04. svibnja
posjetile su nas članice DVD-a, povodom objave rezultata likovnog natječaja te su došle uručiti nagrade najboljim likovnim radovima malenima iz Tratinčice. Na taj smo način obilježili Dan vatrogastva u RH. Najbolja tri rada, šaljemo na višu, županijsku razinu natjecanja.
U petak, 06.05. svibnja
sijanje kukuruza i posjet ekipe HRT-a
povodom prijave na natječaj “Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj”.