Informacije

Pješice u školu – u pratnji policije

U suradnji s Policijskom postajom Novi Marof, u ponedjeljak 12. travnja, djeca u godini pred polazak u školu – odgojna skupina “BUBAMARE i  polaznici Programa predškole, kao i svake godine, obilježili su dan pod nazivom Pješice u školu. 

Ova se inicijativa u Tratinčici provodi nekoliko posljednjih godina, a cilj joj je povezivanje djece sa užom i širom zajednicom te osvještavanje važnosti pješačenja u svakodnevnom životu. Jedan od načina, na koji se pješačenje može provoditi i uključivati u dnevnu rutinu, je odlazak u vrtić, školu ili na posao – pješice.

Kako bi djeca na najsigurniji mogući način mogla samostalno sljedeće godine odlaziti u školu, pozvali smo našu kontakt – policajku u Varaždinskim Toplicama – Lidiju. Ona se s veseljem odazvala inicijativi te je stigla pred vrtić u pratnji kolege policajca. Djeca su uzbuđeno čekala, a onda su svi zajedno, pod policijskom pratnjom odšetali do škole. Putem su se pridržavali prometnih propisa, pratili prometne znakove i saznali njihovo značenje, a najvažnije nam je svima bilo da maleni nauče koja su mjesta sigurna za prelazak preko prometnica. Na trenutke je službena pratnja i zaustavila promet kako bi djeca na siguran način izbjegla opasnosti u prometu.

U skladu s epidemiološkim preporukama, na žalost, naši predškolarci nisu ulazili u školu, već su je samo izvana obišli, a u dvorištu su ih pričekali i srdačno pozdravili ravnateljica, buduća učiteljica i knjižničar. Uzbuđenje je bilo veliko, ali su se ipak morali vratiti na ručak u vrtić pa su krenuli, ponovno u sigurnoj pratnji policajke Lidije i policajca u službenom vozilu. Prepuni dojmova i novih iskustava, nakon ručka crtali su i izražavali svoje impresije o ovom danu.



Zahvaljujemo na suradnji i odazivu djelatnicima Policijske postaje NOVI MAROF, osobito srdačnoj kontakt policajki u Varaždinskim Toplicama – Lidiji Balažin i njenom kolegi Dragutinu, koji su strpljivo odgovarali na bezbrojna pitanja naših malenih, pokazali im svu opremu jednog policajca te ih budnim okom pratili u prometu.



Zahvaljujemo ravnateljici i djelatnicima

Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića na suradnji!



U galeriji pogledajte kako su naši predškolci obilježili dan pod nazivom

” PJEŠICE U ŠKOLU”!

