Događanja

Blagoslov kruha i plodova Zemlje

Iako se Dan zahvalnosti za plodove Zemlje tek približava, u Tratinčici je on ove godine obilježen malo ranije, kako bismo ga mogli proslaviti svi zajedno na dvorištu vrtića.

Bake i mame su tog dana ispekle svojim malenima cijelo brdo kruha i kolača te smo u 10.00 sati ugostili dragog i uvijek nasmijanog prijatelja Tratinčice, župnika Stjepana Mostečaka, koji je blagoslovio darove i s malenima zahvalio na njima. Pjevale su se pjesme o kruhu i jeseni, a na kraju maleni su jedva dočekali isprobati sve delicije koje su njihove vrijedne mame i bake dopremile u vrtić tijekom jutra. Zahvaljujemo velečasnome i na vremenu i strpljenju, ali i na slatkim poklonima koje je donio u velikoj vrećici!

:-)

Od srca zahvaljujemo svim mamama, bakama i (da ne zaboravimo i onim rijetkim, ali neizostavnim) taticama koji su odvojili vrijeme i proveli ga s djecom, prenoseći im znanja i vještine pečenja kruha, tradicionalnih kolača i peciva.

Hvala Vam na svim bogatim makovnjačama, orehnjačama, buhtlima, pletenicama i svim ostalim predivnim čudesima od tijesta koje ste nam tog dana donijeli u vrtić!

Volimo Vas!