Događanja / Informacije

Dan planeta Zemlje

P1010613

Tijekom obilježavanja Dana vrtića, već tradicionalno vrtićanci obilježavaju i Dan planeta Zemlje. Tako 22. travnja uvijek simbolično započinjemo s radovima u vrtu, počinjemo planirati aktivnosti u voćnjaku itd. Započele su također i pripreme za prijavu na HRT-ov natječaj “NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRT RH” koji se potpuno uklapa u ostvarenje vizije Dječjeg vrtića “Tratinčica” VRTIĆ U PRIRODI – PRIRODA U VRTIĆU”.  

U nastavku pogledajte kako su ove godine tog dana maleni bili vrijedni te zajedno sa odgajateljicama i tehničkim osobljem oplemenili prostor našeg vrta. Svi zajedno oformili smo kamenjar na starim, oronulim stepenicama od velikih blokova kamena koje su nekada vodile iz dvorišta na vrt. Mlađa su djeca otišla u potragu za materijalima koje ćemo ugraditi u naš Hotel za kukce, kojeg će maleni izraditi zajedno s domarom. Na ovaj način, započele su naše intenzivne pripreme za prijavu na natječaj Hrvatske radio televizije “NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRT”.

Dan uoči početka radova, već četvrtu sezonu za redom, naš dragi prijatelj, gospodin Zlatko Trošeljac, svojim je traktorom u dva navrata obradio zemlju te tako omogućio malenima da započnu sa formiranjem vrta. Od srca zahvaljujemo gospodinu Zlatku na velikodušnom i redovitom volonitranju za Dječji vrtić “Tratinčica”.

Ovako su mali i veliki gradili kamenjar –

Ovako su nešto manje Tratinčice uživale u šetnji sa zadatkom priklupljanja materijala za gradnju hotela za kukce. Sakupili su tako kore od drveta, različite grančice, češere, suhu travu, mahovinu itd.