Događanja / Informacije

Protupožarna vježba

U utorak, 21. travnja u skladu s godišnjim planom i programom rada Dječjeg vrtića, održana je protupožarna evakuacijska vježba u kojoj su osim malih polaznika i svih zaposlenika DV “Tratinčice”, sudjelovali i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice, na veliko oduševljenje djece. 

Na zvuk zvona, djeca su uz pomoć odraslih evakuirana izvan prostora vrtića u skladu sa propisanom procedurom Plana evakuacije i spašavanja Dječjeg vrtića “Tratinčica” te su na naš poziv stigla tri vatrogasna vozila. Vatrogasci su ugasili vatru te su izvršili vježbu spašavanja osobe ostale u vatri. Djeca su s oduševljenjem i velikim angažmanom sudjelovala u akciji koja se nakon gašenja požara nastavila i u dvorištu vrtića. Vatrogasci su, pod budnim okom svoje zapovjednice Marinele Belavić, pripremii atraktivne vatrogasne vježbe za malene u kojima su, očekivano, željeli sudjelovati baš svi. Neki su isprobali kako je nositi vatrogasnu kacigu, neki su malo vozili veliki kamion, a neki su pumpali “brentače” i ciljali metu. Djeca su saznala puno toga o vatrogasnoj odjeći o pravilnom postupanju u slučaju požara te su osvještena o činjenici da u svakom trenutku moramo biti spremni na ovakav ili neki sličan scenarij.

Nakon što je većina djece okušala kako je biti vatrogasac, zapovjednica Marinela Belavić održala je edukativnu prezentaciju za odgojnu skupinu MRAVIĆI te ih pozvala da se uključe u rad njihove najmlađe sekcije.

Osim što su vrijedni vatrogasci malene naučili mnogo čemu, na kraju su im još i darovali veliki kartonski vatrogasni kamion koji neprestano kruži iz ruke u ruku.

Ovim putem u ime svih malenih zahvaljujemo velikodušnim i požrtvovnim vatrogascima što su nam pomogli provesti ovakvu edukativnu aktivnost, cijeloj zajednici na korist.

 H V A L A     V A M !!!