Događanja / Informacije

Lavanda – Donacija tvrtke EKO FLOR plus d.o.o.

ekoflorplus

Povodom obilježavanja Dana dječjeg vrtića “Tratinčica”, tvrtka EKO FLOR PLUS d.o.o. iz Oroslavja, na naš je zahtjev, velikodušno poklonila 60 sadnica lavande za sadnju u našoj zelenoj oazi. Prilikom dostave sadnica lavande, vrtić je dobio i kontejner za selektivno sakupljanje papira. Predstavnici tvrtke prisustvovali su i glavnoj svečanosti “Tratinčica” u srijedu, 7.05. kada im je, u ime malenih, uručena i zahvalnica za njihovu donaciju.

Zahvalnica za Eko-flor plus d.o.o.
Zahvalnica za Eko-flor plus d.o.o.

Teren za sadnju lavande, kao i naš vrt, traktorom je, u dva navrata, obradio dugogodišnji vjerni prijatelj vrtića, nekadašnji tata, Zlatko Trošeljac kojem smo neizmjerno zahvalni na uloženom vremenu i velikom trudu.

Zbog stalnog lošeg vremena, bili smo, nažalost, prisiljeni odgoditi planiranu međugeneracijsku radnu akciju “Volim djeda i baku br.2” u kojoj smo imali namjeru povezati malene s njihovim bakama i djedovima te u suradnji s njima zasaditi poklonjenu lavandu. Kako nam vrijeme nije išlo na ruku, a sadnice su stajale u podrumu, poduzeli smo “hitne mjere” te smo sami uzeli alat u ruke i zasadili mirišljave, ljekovite sadnice lavande.

Zahvaljujući velikodušnosti tvrtke EKO FLOR PLUS d.o.o. s nestrpljenjem čekamo kad će posađena lavanda narasti i kad će svojim izgledom krasiti zeleni pojas oko vrtićkog voćnjaka i vrta. No, s malenima  ne planiramo uzgajati lavandu samo radi estetike, već se veselimo i edukativnom dijelu u kojem ćemo djeci moći pružiti nove spoznaje. Također vjerujemo da će nam lavanda otvoriti niz novih suradnji sa udrugama i ustanovama sličnih interesa.

Veliko HVALA poduzeću EKO FLOR PLUS d.o.o. na darovanim sadnicama lavande, Veliko HVALA gospodinu Zlatku Trošeljcu i naravno HVALA vrijednim bakama i djelatnicima “Tratinčice” koji su ih zasadili.   

Ovako je izgledala priprema terena za sadnju, kao i sama radna akcija sadnje lavande: