Događanja / Roditelji

Božićna čarolija u Tratinčici

U ponedjeljak, 18. prosinca, nakon nekoliko odgađanja uslijed loših vremenskih uvjeta, napokon je održana BOŽIĆNA ČAROLIJA U TRATINČICI, druženje svih malih i velikih članova naše obitelji. Uz božićnu glazbu sa razglasa, vrući čaj, kuhano vino za odrasle, božićne kolače i peciva te uz miris kuhanih i pečenih kobasica, na dvorištu vrtića postavljale su se božićne lampice, kitila velika jelka i najvažnije od svega – svi smo se međusobno, u ugodnoj atmosferi  družili, zabavljali i pjevušili.

Umjesto zasebnih priredbi i druženja po odgojnim skupinama, ove smo godine odlučili proslaviti dolazak Božića svi zajedno, roditelji, bake, djedovi, zaposlenici i naravno, naši najmlađi. Iako je bilo hladno, ovo predbožićno druženje trajalo je do dugo u mrak, kada smo uz pjesmu i svirku naših dragih tateka Matije Horvata i Zorana Dvorskog, zapjevali božićne pjesme ispod okićene jelke, čemu su se naročito razveselila djeca. Kako smo dugo bili vani na hladnoći, apetit se svima otvorio te je u slast pojedeno svih 15 kg kobasica, koje smo pripremili za naše druženje.

Istom je prilikom, Dječji vrtić od NK “Mladost” primio donaciju sportskih dresova koje nam je svečano uručio predsjednik kluba, Tomislav Matkun, na čemu mu zahvaljujemo u ime svih sadašnjih i budućih generacija malih nogometaša.

Nakon postavljanja božićne rasvjete, maleni su u dugačkoj koloni, uz bljesak lučica sa svojim odgajateljicama ušetali u dvorište vrtića te se okupili oko velike, okićene jelke gdje su se na zajednički znak upalile sve postavljene lampice u dvorištu. Tako smo na simboličan način upalili svjetlo u mraku, kao znak Božića koji nam tek dolazi.

Vjerujemo kako su se svi naši dragi gosti dobro zabavili i uživali u ovom predbožićnom druženju te da ih je ono na najljepši način zbližilo i uvelo u osjećaj i atmosferu dolazećih blagdana, kada ćemo svi slaviti dolazak malog Božića.

:-)

Zahvaljujemo svima na odvojenom vremenu i dobroj volji te ovom prilikom svima želimo blagoslovljene božićne blagdane prepune ljubavi i topline!

:-)

Od srca zahvaljujemo našim dragim prijateljima koji su pomogli u realizaciji BOŽIĆNE ČAROLIJE:

Markov djed MIRKO POSAVEC – donacija velikog božićnog drvca;

OPG Božić /”ĐURINA HIŽA” – donacija vina i besplatna usluga pečenja kobasica na roštilju;

Bornin tata MATIJA HORVAT i Ivanov tata ZORAN DVORSKI – koji su podigli atmosferu  pjesmom i sviranjem gitare i harmonike;

Franov tata MIRKO BEŠENIĆ – naš vječni i najdraži D.J.;

MESNICA TRGONOM – donacija kobasica;

PODRAVKA d.d. – donacija čajeva za djecu;

XM STUDIO – besplatno korištenje razglasa;

svim mamama (i tati Šest) koje su nas opskrbile domaćim božićnim kolačićima i klipićima;

svim tatama koji su bili na raspolaganju za postavljanje električnih lampica po visokim granama drveća u dvorištu!