Događanja / Informacije / Roditelji

Večer matematike u Tratinčici

Drugu godinu za redom, dječji vrtić “Tratinčica” uključio se u inicijativu HRVATSKOG MATEMATIČKOG DRUŠTVA pod nazivom “Večer matematike 2015”., manifestaciju koja se održava istog dana diljem Lijepe naše. Tim povodom, u četvrtak, 3. prosinca u poslijepodnevnim satima, odgojiteljice su osmislile niz matematičkih aktivnosti za djecu i njihove roditelje.

Na ovom tematskom druženju prisustvovalo je ukupno više od 80 “matematičara”, što djece, što njihovih roditelja. Kroz sedam centara, djeci su bili ponuđeni matematičko – logički zadaci koje su ona rješavala uz pomoć roditelja i starije braće. Za svaki riješeni zadatak, u svojoj su matematičkoj putovnici ostvarili jedan pečat, a za skupljenih sedam pečata, djeca su osvajala priznanja, odnosno matematičke diplome. Atmosfera je bila radna i zaigrana te smo se svi prisutni dobro zabavili i pritom nešto naučili. Maleni su s ponosom kući odnosili svoje prve diplome, a roditelji su ih s ponosom fotografirali.

Prošle godine, uključujući i posjetitelje iz vrtića “Tratinčica”, u manifestaciji “Večer matematike 2014.” sudjelovalo je ukupno 55 656 ljudi s područja čitave Republike Hrvatske.

Putem fotografija prenosimo djelić radno – edukativne atmosfere s “Večeri matematike 2015.”

Zahvaljujemo svim malim i velikim sudionicima “VEČERI MATEMATIKE 2015.”