Događanja / Informacije / Roditelji

Edukacija odgojiteljica

U srijedu, 18. studenog, sve su odgojiteljice iz Tratinčice sudjelovale na NTC stručnoj edukaciji pod nazivom “KAKO IGROM USPJEŠNO RAZVIJATI DJETETOV IQ“, voditelja dr.Ranka Rajovića.

Mensa - NTC seminari

Dr.Ranko Rajović predsjednik je Odbora za darovite, međunarodne udruge MENSA na području jugoistočne Europe. Predavanje je bilo namijenjeno roditeljima, odgojiteljima i svima onima koji se bave djetetovim prvim godinama života, s velikim naglaskom na nezamjenjivu važnost roditeljske uloge u kreiranju stimulativnog okruženja. Stoga pozivamo zainteresirane roditelje, koji žele saznati više o povećanju intelektualnih sposobnosti djece da informacije potraže na slijedećim linkovima:

                 NTC sustav učenja

Pametnica.hr

Razgovor sa dr.Rajovićem

 Kratak presjek sa predavanja, najbolje je opisan u citatu preuzetom sa NTC-ove stranice:

“Program edukacije „Mensa NTC sustav učenja“ potiče sudionike na promišljanje dosadašnjih načina poticanja djece u procesu učenja, a svojim pristupom, sadržajima i aktivnostima predstavlja moguću nadopunu tj. obogaćivanje postojećih programa koji se provode u dječjim vrtićima.

Usmjeren je na promišljanje poticanja cjelokupnog razvoja djeteta, a osobito na poticanje razvoja intelektualnih mogućnosti djeteta.
Program edukacije „Mensa NTC sustav učenja“ oslanja se na nove spoznaje iz područja pedagogije, psihologije i medicinskih znanosti o intelektualnom razvoju predškolskog djeteta i djeteta rane školske dobi, na način da nadograđuje postojeću metodologiju rada tražeći nove, lakše, prirodne i funkcionalne načine učenja djeteta, koji će dijete zabaviti, potaknuti njegovu znatiželji, želju za aktivnim sudjelovanjem te osigurati afirmaciju svakog pojedinog djeteta.
Budući da neki sadržaji „Mensa NTC sustav učenja“ potiču razvoj i korištenje divergentnog razmišljanja pa tako i lakšu identifikaciju darovite djece, ova edukacija je i značajan doprinos za rad odgojno-obrazovnih stručnjaka u segmentu rada s darovitima.”