Informacije

Međunarodni dan pješačenja i igre za bake i djedove

Zajedničkim međugeneracijskim druženjem djece, roditelja, baka i djedova te obilježavanjem Međunarodnog dana pješačenja, 15. listopada 2024. završili smo niz aktivnosti planiranih za ovogodišnji, produženi Dječji tjedan.

Pješačku rutu započeli smo okupljanjem u dvorištu vrtića pa smo laganim korakom, uz pratnju vozila i dva pripadnika topličke postrojbe dobrovoljnog vatrogasnog društva krenuli put novoobnovljenog doma Lovačkog društva “JELEN”. 

Na cilju rute, dočekali su nas djedovi s vrućim pečenim kestenima za sve, a bake su u malim košaricama donijele kolače za sve prisutne. Okupilo se više od 250 veselih sudionika, na radost malenima koji su  uživali u kvalitetnom vremenu i pažnji odraslih.

Nakon kratkog predaha, vrtić je organizirao zabavne, natjecateljske igre, u kojima su se za pobjedu borile bake protiv djedova. Gledajući “nemilosrdne borbe” u kojima nitko nikoga nije štedio, gledaoci su se odlično zabavljali i glasno navijali, a sudionici su pokazali prave natjecateljske osobine. Igre gaženja balona uz glazbu, potezanje konopca i na kraju natjecanje u zabijanju čavli u panj, morali smo ponavljati u više navrata, kako bi mogli obuhvatiti barem većinu prisutnih natjecatelja.

Na kraju malog turnira, sve bake i djedovi, za zahvalu od svojih unuka, naših Tratinčica dobili su mali znak pažnje – srca s porukama.

Deda Danijel (glavni pekač kestena i glavni kuhar među djedovima) baš je tog dana imao rođendan, pa mu je zbor od 250 okupljenih odraslih ljudi i djece, otpjevao rođendansku pjesmu i uručio mali poklončić.

Sve u svemu, bio je to prekrasno proveden dan u prirodi i uživancija u toplom, sunčanom jesenskom danu, koji ćemo vjerojatno svi još dugo pamtiti.

Zahvaljujemo svim malim i velikim sudionicima pješačke rute!

Od srca zahvaljujemo djedovima:

Danijelu F, Slavi B, Anđelku H, Željku P. i Branku P.

na predanom angažmanu, pečenju kestenja, pripremanju i raspremanju terase lovačkog doma čime su nam uljepšali ovaj veseli dan!

Zahvaljujemo bakama na kolačima!

                                                                        

Zahvaljujemo svim bakama i djedovima, hrabrim sudionicima natjecateljskih igara!

Zahvaljujemo Lovačkom društvu “JELEN”

koje nam je nesebično omogućilo besplatno korištenje prostora za ovaj predivan piknik i druženje!

‍

Zahvaljujemo DVD Varaždinske Toplice,

na pratnji dugačke kolone pješaka u prometu!