Informacije

Ponosni smo – osvojena još jedna nagrada na HRT-ovom natječaju “Najljepši školski vrtovi RH”

U petak, 15. ožujka 2024. godine, 30. godinu zaredom, u HRT-ovom studiju Bajsić, održana je dodjela nagrada za sudjelovanje na natječaju “Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj”
Gradonačelnica Dragica Ratković, predstavnica osnivača Dječjeg vrtića “Tratinčica” Varaždinske Toplice, uz ravnateljicu Lindu Novačić i dvije odgajateljice, s ponosom su primile 4. nagradu na istom natječaju. 
Gradonačelnica je izrazila riječi podrške u daljnjem radu vrtića te se osvrnula na minuli rad i višegodišnje uspjehe vrtića u ovome projektu, obzirom da Dječji vrtić “Tratinčica” Varaždinske Toplice, kontinuirano sudjeluje na ovom natječaju te je u svome radu, u posljednjih 10 godina, osvojio 4 značajne nagrade. 
Prvo mjesto, odnosno Glavnu nagradu za najljepši vrtić u Republici Hrvatskoj, osvojio je 2015. godine, dok je kasnije dva puta nagrađen za posebnosti i inovativnost elemenata u vrtu.
 
Ove su godine polaznici i djelatnici “Tratinčice” osvojili visoko drugo mjesto u kategoriji očuvanja tradicijskog uzgoja. 
 
Nagrada je dobivena za uzgoj tradicionalnih, autohtonih kultura, iz sjemenja prikupljenog od lokalnog stanovništva, pretežno roditelja, baka i djedova naših polaznika, kojima također zahvaljujemo na entuzijazmu i želji da se ne zaborave stare sorte kukuruza, suncokreta i različitih vrsti tikvica.