Događanja

Dječji tjedan u Tratinčici

Tijekom prvog tjedna u listopadu, pod parolom “LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA” svake godine obilježavamo Dječji tjedan. Tako smo i ove godine, u skladu s Godišnjim planom i programom rada realizirali niz djeci atraktivnih aktivnosti.

U petak (29.09.) su nas posjetili predstavnici Hrvatske Radiotelevizije koji su snimili prilog o radu naših polaznika u polju suncokreta, koje smo i ove godine prijavili na natječaj HRT-a “Najljepši školski vrtovi”.

Ponedjeljak (2.10.) je bio posvećen promišljanju o širem kontekstu obitelji, s naglaskom na bake i djedove. Djeca su izradila individualizirane poruke i radove kako bi izrazili zahvalnost roditeljima svojih roditelja za svu ljubav i pažnju kojom ih dnevno obasipaju.

U utorak (3.10.) su maleni izrađivali vlastite plakate i poruke s izjavama o djeci, njihovim potrebama, pravima i obavezama. Poruke su dijelili građanima u šetnji, što je, naravno, izazvalo oduševljenje slučajnih prolaznika.

Srijeda (4.10.) je bila posvećena najdražim igračkama.

Četvrtak i petak (5. i 6.10.) bili su posebni dani u vrtiću – osigurali smo svim Tratinčicama cjelodnevno korištenje velikih “super – napuhanaca” na dvorištu pa je veselje trajalo od jutra do odlaska iz vrtića. Zahvaljujemo na ovoj velikodušnoj donaciji, ali i na susretljivosti iznajmljivača koji su djeci uljepšali završetak Dječjeg tjedna.