Informacije

Dječji tjedan u Tratinčici

Dragi naši,

zbog aktualnih epidemioloških mjera, obilježavanje Dječjeg tjedna, ove će godine, proći bez uobičajenih zajedničkih aktivnosti i popodnevnih druženja s roditeljima, na razini cijele ustanove. Planirane aktivnosti provoditi će se u skladu s važećim mjerama, izdanih od strane nadležnih službi, u jutarnjim satima, u svakoj odgojnoj skupini zasebno.

Na samome početku Dječjeg tjedna, pod geslom „Ljubav djeci prije svega!“ svaka odgojna skupina kroz etape, sudjeluje u izradi zajedničkog “jumbo plakat” vrtića, stavljanjem svojeg otiska na isti dugački papir. Svaki otisak simbolizira jedno dijete, njihovo prijateljstvo i zajednički suživot u vrtiću, bez obzira na situaciju, koja nas prilično udaljava. Na njih budno prati osoblje vrtića, čije se slike nalaze iznad samih otisaka.

20201006_122915

Dječji tjedan nastavljamo malom inicijativom sakupljanja slikovnica pod nazivom “Doniraj slikovnicu, za gradsku čitaonicu!”, u suradnji s Udrugom Put prirode, kojom želimo obogatiti gradsku čitaonicu na otvorenom, u Ulici nad zidom. Slikovnice se prikupljaju tijekom Dječjeg tjedna te će ih svaka skupina odnijeti u čitaonicu. Kutije se nalaze u sobama dnevnog boravka djece. Ovim putem pozivamo roditelje da se pridruže akciji te svima zahvaljujemo na sudjelovanju!

U narednim danima, predstoje nam još i lutkarske predstave odgojitelja za djecu; “Malo kino Tratinčica” uz kokice; crtanje kredama po asfaltu te Karaoke – “Tratinčice pjevaju” za kraj Dječjeg tjedna.

Usprkos okolnostima koje ne podržavaju zajednička druženja, a koja nam uistinu puno znače te unapređuju partnerstvo vrtića s roditeljima i čine ga čvršćim, vjerujemo da je ovo samo jedna neobična godina, u kojoj iznimno nismo u mogućnosti okupiti cijelu, veliku obitelj Tratinčica, na jednome mjestu. Žao nam je da ove godine Dječji tjedan ne obilježavamo druženjima i natjecateljskim igrama za bake i djedove, malonogometnim turnirom za mame i tate, aktivnostima s udrugama, vatrogascima, sportskim klubovima i slično.



Uz nadu da ćemo već druge godine nadoknaditi propušteno,

želimo Vam svima najbolji mogući Dječji tjedan!

 ☺