Informacije

Najnovije preporuke od strane HZJZ za školske i predškolske ustanove

Poštovani roditelji,

u nastavku pročitajte najnovije

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi

izdane od strane HZJZ, dana 20. svibnja 2020. godine,

koje se odnose na rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu.



Ukratko:

od 25. svibnja 2020. godine, omogućava se dolazak svoj djeci u vrtiće, uz obavezno poštivanje mjera, navedenih u Uputama HZJZ.

Za boravak djece u vrtiću nije potrebno potpisivati Izjavu. Broj djece u skupinama više nije ograničen te će svaka odgojna skupina boraviti u svojoj sobi dnevnog boravka. Roditelji do daljnjega NE ULAZE u ustanovu, nego djecu predaju dežurnom odgojitelju na ulazu u vrtić. Svakodnevno mjerenje tjelesne temperature i dalje je obavezno. Dijete dolazi u pratnji samo 1 osobe te je obavezno održavanje fizičke udaljenosti. I dalje je pojačana higijena ruku (kod djece učestalo pranje ruku sapunom i vodom, a kod odraslih i dezinfekcija). Dječju rezervnu odjeću za dolazeći tjedan, potrebno je donijeti u ruksaku petkom.

Zabranjen je ulazak u vrtić svim osobama s temperaturom višom od 37,2, s respiratornim bolestima (kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj okusa i njuha) te osobama kojima je izrečena mjera samoizolacije ili imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.

Za sve dodatne upite, stojimo Vam na raspolaganju na 099/220-4888.



Veselimo se Vašem dolasku!

